Posted by : Bogdan Ciochina marți, 10 martie 2015


Acum 2, 3 ani cand am incercat  Avira trebuia umblat in setali, ca aveau probleme cu update-ul si scanarea, daca nu deai pe modul Expert sarea peste multe cheestii, de fiecare datta cand intram ca sa fiu sigur dadeam Update, ca sa fiu sigur ca ma definitiile de virusi la zi. Ma bucur sa vad (ultima data cand l-am testat, sfarsitul anului 2014) ca au remediaat problema si interfata e mai OK acum. :)


Cei de la Avira a anuntat recent ca solutia sa Avira Antivirus Pro a primit premiul “Best Usability” (cea mai usor de folosit solutie antivirus) din partea AV-TEST, in categoria aplicatiilor de securitate pentru utilizatori individuali. Chiar merita, desi eu prefer Baidu antivirus in locul versiunii Pro de la Avira (penru cei care nu stiu, compania chinezeasca Baidu are un antivirus care foloseste 3 motoare, 2 proprii si pe cel de la Avira si la capitolul asta se compara, chiaar depaseste pe alocuri Avira Pro, plus ca Baidu e moca).

Cei de la AV-TEST, Avira Antivirus Pro a avut cele mai bune rezultate la categoria Usability in toate cele sase teste derulate pe parcursul anului 2014. Laboratoarele AV-TEST evalueaza cat de sever afecteaza solutia de securitate instalata comportamentul si usurinta in utilizarea computerului, in particular acordand o deosebita atentie pentru alertele fals-pozitive (identificarea unor virusi sau vunerabilitati inexistente). In timpul testelor, laboratorul AV-TEST a vizitat website-uri curate, a scanat peste 400.000 de aplicatii la fiecare runda de testare si a facut o lista a tuturor actiunilor blocate in timpul instalarii programelor. Avira Antivirus Pro a obtinut rezultate remarcabile in timpul tuturor acestor teste.
“Avira este o solutie de securitate care ofera utilizatorului libertate mare de actiune si se face simtita doar atunci cand este nevoie“, declara Guido Habicht, CEO la AV-TEST GmbH. Pe langa premiul “Best Usability”, aplicatiile Avira au avut rezultate foarte bune si in alte categorii unde s-au efectuat teste, precum “Protectie” si “Performanta“ (Viteza).
“Momentele in care aplicatiile Avira inregistreaza astfel de performante la teste independente precum cele derulate de AV-TEST intaresc suplimentar increderea ca prin munca noastra reusim sa protejam bine consumatorii in fata amenintarilor informatice oferindu-le totodata produse usor de folosit“, spune Philipp Wolf, EVP Protection Labs la Avira. “Este important pentru noi sa oferim clientilor o validare suplimentara, din parte unui organism independent, a faptului ca suntem buni in ceea ce facem, iar o astfel de recunoastere a meritelor echipei de produs reprezinta un feedback valoros. Certifica totodata faptul ca mergem cu totii intr-o directie buna in dezvoltarea de solutii de securitate de top“, adauga Wolf.
AV-TEST este un furnizor independent de servicii in aria securitatii IT si a cercetarii antivirus, cu activitate concentrata pe analizarea si detectarea ultimelor aplicatii periculoase si utilizarea acestora pentru testarea complexa a aplicatiilor de securitate din intreaga lume.

{ 2 comentarii... read them below or Comment }

  1. Eu folosesc Baibu ntivirus de vreo 2 ani, Baidu pc faster program de optimzare, Spark browser si sunt multumit de ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. la ce sa-l cumpar, cand nu-i permit cand Baidu Antivirus sau 360 Total Security sunt mult mai bune si plus ca-s gratuite

    RăspundețiȘtergere

Welcome to My Blog

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Popular Post

Blogger templates

- Copyright © Geek Craiova -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -