Posted by : Bogdan Ciochina marți, 12 mai 2015

Aveam  de ales intre a scrie despre Microsoft si noua  sa strategie si sa scriu despre asta.. Personal inca folosesc Microsoft  office 2013, am avut Open Office, Libre Office si nu mi-a placut, singura  alternativa care mi-a pacut a fost WPS Office (fostul Kingsoft Office), singurul care se apropie cat de cat de Microsoft Office, dar despre el o sa  re-vorbesc intr-un articol pe acest blog (pentru cei interesati sa vada despre ce e vorba, click e link-ul de mai sus).


In mommentul de fata cea mai populara versiune free (gratuita)  de Office este Libre Officce, asta pentru ca mai toate distributiile de Linux vin cu el preinstalat, renuntand la Open Office, pentru ca nu prea faceau actualizari s-au  faceau foarte rar. Deci cei e la Libre Office au lansat LibreOffice Online (LOOL) care este o alternativa gratuita la solutiile proprietare Google Docs si Office 365.


LibreOffice este deja disponibil ca aplicatie nativa pentru sistemele de operare desktop, fiind disponibil si in stadiu beta pentru Android. In plus, este disponibil pe platforma virtuala si pentru Chrome OS, Firefox OS si iOS. Inteleg Cmpetitivitate asta, dar frate veniti si voi cu ceva extra, ceva ce nu au ceilalti.

Dupa unele site-uri acesta este un lucru bun, mmm ok, dar exist Google Docs care e moca, pentru ca va permite utilizatorilor sa creeze orice tip de document office de oriunde şi sa-l acceseze online ulterior din orice loc, nemaifiind nevoie de apelarea la intermediari ca Office 365 sau Google Docs. 

Astia au inceput dezvoltarea LOOL inca din 2011, cu prezentarea unei interfete de lucru, bazata pe tehnologia HTML5, care ulterior a dost dezvoltata intr-o aplicatie cloud functionala. Bineinteles, va suporta nativ standardul Open Document Format (ODF). 

Acum PS mai trebuie sa isi faca asa ceva si, le-am vazut pe toate :))))))))

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Welcome to My Blog

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Popular Post

Blogger templates

- Copyright © Geek Craiova -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -