Posted by : Bogdan Ciochina joi, 23 iunie 2016

Firma 'producatoare' de telefoane romanesti, Evolio -importatoare de ODM-uri sub brand propriu mi-a interzis sa comentez pe pagina lor de Facebook. Totul a incept de la apariti smartphone-ului Evolio X5, multi, prinntrre care si eu s-au scandalizat de pretul prea mare  - atunci 1000 lei, cand puteai sa il cumperi de pe Gear Best cu aproape 550 lei (nu mai stiu exact pretul) produsul origina, neredenumit de Evolio - Ulefone Paris. Lumea s-a scandalizat din simplu motiv ca, majoritattea achizitionasera Ulefone Paris cu 450 - 550 lei si vin cei de la Evolio si aduc acelas produs  cu 1000 lei, intelegeam daca ii puneau logo-ul lor pe fata,  memorie RAM in plus sau bateria o mareau, etc.
 Uitati-va la Allview majoritatea produselor lor sunt cu 100 -200 lei mai putin decat produsul original nerebrand-uit, OK mai exagereaza la unele produse unde le pun preturi extrem de mari, dar  mai au si produse cu specificatii mai slabe/mai bune decat modelul de baza.  Stiu ca ei le cumpera cu duzina la preturi de nimic (mici), dar puteau sa verifice cat costa produsul original in magazine.

Desi strategia de marketing a fost OK, lumea stiind pretul, a fost revoltata si multi ca si subsmnatul :) au revolta impotriva pretului nesimtit.

Asta nu insemna ca trebuie sa blocheze accesil la sectiunea de comenturi unora care viziteaza pagina si comenteaza negativ, puteau sa le stearga comentariile si atat. Cei de la Allview la cate comm-uri negative au, puteau sa faca si ei asta (ei au pe pagina de Facebook si pe site-ul Allview Romania) si baga celebrul raspuns sasesizam pe un site, oricum ei au si o faima deja facuta.
Daca e sa facem un top al 'producatorilor' romani de IT&C (cei care mai importa  si telefoane) vine cam asa:  Allview, UTOK, E-Boda  (desi pe segmentul de telefoane e aproape mort), Serioux (nu au mai importat telefoane, focusandu-se mai mult pe piata calculatoarelor), Myria (care are cateva, dar ca si precedentii, aduce mai mult mouse-uri, casti, desktop-uri etc) si noua marca de la Flanco (uit mereu cum le zice la marca telefoaneler).

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Welcome to My Blog

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Despre

Geek Craiova este un blog gazduit pe platforma Blogger a celor de la Google. Blog-ul a luat nastere in 2014 ca solutie de backup a blog-ului meu de atunci 980, pe atuncu acesta se numea 980-v2.0' Ulterior dupa ce am pierdut articolele si a picat server-ul unde era gazduit 980, atunci acesta a devenit Geek Craiova

Popular Post

Blogger templates

- Copyright © Geek Craiova -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -