Posted by : Bogdan Ciochina vineri, 3 aprilie 2015



Multi cred ca telefoanele Allview sunt facute la Brasov, nu, ele vin din China, gata facute, scrie si  pe ele ASSEMBLED IN CHINA sau P.R.C.
La Brasov se face optimizare soft si teste hardware pe modelele acestea inainte sa fie vandute in romania sau in alte tari unde exporta Allview. Altfel cum credeti ca ai are semnal pe retelele din Romaniua ca: Telekom, Digi, Orange, Vodafone? Sau limba romana? Sau chiar aplicatii si teme originale?



Fabrica unde face Allview, aceste telefoane produce modele identice ca design si pentru alte companii. Diferentele apar la partea hardware iar  in fabrica nu se face optimizarea si testarea noilor procesoare sau alte componente. Fabrica respectiva asambleaza asadar dupa reteta clientului, asa cum face si fabrica Foxconn care asambleaza iPhone-ul dupa reteta Apple. Daca Allview, UTOK, E-Boda, Serioux, Evolio,  ar avea o piata de peste 1 milion de telefoane vandute pe an, si-ar putea permite luxul sa isi faca si propria matrita pentru carcasa. In interior insa nu are cum sa cumpere decat de la aceiasi producatori de procesoare, memorii, placi de baza etc., de unde cumpara toata planeta.


Concluzia este simpla. Oricine poate comanda un lot de telefoane din China. Daca cumperi cateva sute sau mii, vei putea doar sa iti pui sigla peste carcasa lor. Daca cumperi zeci de mii, intervii putin la hard si faci tu optimizare de soft. Daca cumperi milioane, le faci cum vrei tu. Ideea este sa ai unde si cui sa le vinzi. Iar pretul e dictat de piata. Pe piata de la noi, Allview e numarul 2, urmat de UTOK, E-Boda, Evolio, Serioux.

In alte tari gasesti telefoane chinezesti identice ca cele de la Walton, Gionee, ONN, IUNI, Micromax,, etc, in Pakistan ca  QMobile (rebranduieste de la Gionee) in SUA si alte cateva tari din America de Sud, BLU (rebranduieste de la Gione si Xolo)


{ 3 comentarii... read them below or Comment }

  1. Mersi pentru articol! Acum il voi putea convinge pe lrietenul meu ca allview nu e asa tare si mare ca alta firma. Alta firma face design si modele originale, oe cand allview doar copiaza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dețin 2 telefoane Allview si pot spune că sunt mulțumit de ele. Allview are contracte cu firme ca micromax, Walton, gionee. La americani aceleași produse se vând sub marca BLU. Termenul se numește rebrand, același produs sub mărci diferite, asta fac la unele produse si hp, dell, lenovo, toshiba etc, e mai ieftin

      Ștergere
    2. Mai multe detalii găsești aici http://bogdan-ciochina.blogspot.ro/2015/02/rebrandare.html?m=1

      Ștergere

Welcome to My Blog

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Popular Post

Blogger templates

- Copyright © Geek Craiova -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -