Posted by : Bogdan Ciochina duminică, 5 aprilie 2015


Este  destul de greu sa afli in ce tari din Uniunea Europeana exporta brand-urile de IT&C din Romania, dupa indelungi cautari am aflat, mentionez ca de pe site-urile de unde am luat articolele erau  cam vechi (2012-2013), deci  este posibil sa se mai fi schimbat, unlele companii mentionate sa-i extinda si mai  mult orizontul.


Majoritatea articolelor peste care dai cand caut  IN CE TARI EXPORTA COMPANIA ............ majoritatea  sunt ori plangeri, ori articole care vorbesc despre produse de la companiile respective, despre UTOK si Evolio am aflat oarecum mai usor decat despre Allview, in final am gasit si  despre ei un articol din Ziarul Financiarul in ce tari exporta, dar articolul era cam vechi  asa ca am intrat pe  site-ul lor in engleza Allview Mobile.com la sectiuntiunea SUPPORT AND SERVICE, unde am aflat in ce tari exporta.

Ciudat este faptul ca la UTOK si Evolio gasesti articole veechi si putine, cand vine vorba de export, acelas lucru e si la Allview dar aflii de pe site-ul  lor (link-ul e mai sus).

Utok, brand-ul romanesc detinut de Skin, isi exporta produsele si pe piata din Europa. “Dorim sa fim prezenti pe cat mai multe piete internationale, iar primii pasi au fost deja facuti chiar de anul acesta, Utok fiind prezent pe pietele din Serbia, Croatia, Ungaria, Moldova si Grecia”, spune Camil Perian, directorul general al Utok.


Evolio, unul dintre cei mai mari 'producatori' de tablete smartphone-uri din Romania, acesta isi exporta produsele si pe piata unor tari din Europa, ca Ungaria, Republica Moldova, Germania.  



Brand-ul brasovenilor de la Visual Fan, Allview este prezent disponibil si pe pietele catorva state din Europa, ca Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Slovacia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia si Herzegovina, Republica Ceha, Malta, Cipru, Grecia si Lituania, care reprezina aproape 10-15% din cifra de afaceri. Cea mai mare piata este Germania, urmata de Olanda si Spania.


"Pentru a ataca o piata externa trebuie sa o cunosti in primul rand, sa stii obiceiurile de pe acea piata si ce cauta clientii. Spre exemplu, in Germania clientii sunt destul de conservatori inclusiv cand vine vorba de achizitia unei tablete si trebuie sa intri pe o anumita nisa. Scopul nostru a fost de a intra pe acea piata, iar prin activitatile noastre de marketing sa gasim acea nisa", a spus directorul general al companiei Visual Fan (Allview).

Curios este faptul ca nici unul din statele mentionate nu se plange ca romanii nostri, ca li se strica produsele repede, romanii nostri ignora faptul ca anual N Samsung-uri, LG-uri, HTC-uri la service, ei inca vor ceva ieftin si bun, nu inteleg ca atunci cand iti cumperi in produs ieftin e de asteptat sa nu te tina mult. 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Welcome to My Blog

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Popular Post

Blogger templates

- Copyright © Geek Craiova -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -