Posted by : Bogdan Ciochina miercuri, 25 mai 2016

Banuiam ca o sa se intample asta. Sistemul de operare si asa a aparut tarziu pe piata, majoritatea smartphone-urilor ruland sistemul  celor de la Google, Android. Telefoanele ce ruleaza Windows Phone incep sa fie din ce in ce mai putine. Gartner a facut niste statistici de unde reiese ca doar 2.4 milioane de telefone cu Windows Phone s-au vandut in ultimul trimestru, adica 0.7% din piata. Si ca va faceti o idee, in Q1 2015 avea o cota de piata de 2.5%.


Motivul l-am mentionat mai sus, sunt si asa putine telefoanele ce ruleaza  Windows. Microsoft a vandut in ultimul trimestru doar 2.3 milioane de telefoane, cu 73 de procente mai putin decat in Q1 2015, cand au vandut 8.6 milioane. Ce se va intampla cu WP in viitor nu stim. Insa daca Microsoft nu se redreseaza sau nu vin cu modele noi pe piata, sunt convins ca acest sistem de operare va muri. Si sa nu uitam ca Microsoft a vandut catre Foxconn pentru 350$ milioane divizia de feature phone.

Telefoane ce ruleaza Windows; Microsoft (fostul Nokia), HTC, mai nou ASUS, LG, Xolo  Allview (gama Impera - realizate pana in prezent de Xolo).

De ce renunta lumea la Smartphone-urile cu Windows?


Au o interfata pe care multi utilizatori o gasesc confuza, Androidull este mai intuitic, Putine aplicatii. cam astea sunt unele duin motive.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Welcome to My Blog

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Popular Post

Blogger templates

- Copyright © Geek Craiova -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -