Posted by : Bogdan Ciochina vineri, 9 octombrie 2015

Nova Linux este o distibutie de Linux lansata in 2009, lansat de cei de la  University of Information Science (UCI), Havanna, Cuba si sustinut financiar de statul cubanez. Potrivit celor de la Softpedia, dezvollttatorii ar pregatii pentru finele anului 2015 o noua versiune, versiunea actuala este Nova 2013. Noii versiuni o sa ii zica Nova Lightweight 2015 Edition. Acesta (Nova 2013) este bazat pe Ubuntu incepand cu versiunea 2.1.

Guvernul din Cuba doreste sa inlocuiasca sistemul de operare cu care vin calculatoarele (Windows) preinstalat cu Nova.  Statul vrea sa foloseasca Nova drept noul sau sistem de operare, datorita embargoului  impus de SUA asupra Cubei, acest lucru lace greu cumpararea de Windows-uri si primirea de actualizarei. 

Mai multe detalii le gasiti pe site-ul Nova 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Welcome to My Blog

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Despre

Geek Craiova este un blog gazduit pe platforma Blogger a celor de la Google. Blog-ul a luat nastere in 2014 ca solutie de backup a blog-ului meu de atunci 980, pe atuncu acesta se numea 980-v2.0' Ulterior dupa ce am pierdut articolele si a picat server-ul unde era gazduit 980, atunci acesta a devenit Geek Craiova

Popular Post

Blogger templates

- Copyright © Geek Craiova -Robotic Notes- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -